PLUS DE HOCKEY DANS LES MEDIAS DU NORD DU PAYS

Le site Be-hockey.com vient de lancer une pétition en ligne afin de garantir une plus grande attention de la part des journaux flamands pour le hockey. Celle-ci leur sera envoyée en septembre prochain. Vous pouvez dès à présent signer la pétition via le www.ipetitions.com/petition/hockeymedia/

Vous trouverez ci-dessous le texte de ce très belle initiative…

Beste sportredactie,

Wij willen onze teleurstelling uiten over uw berichtgeving (of het gebrek aan) over onze sport.
De hockeysport is niet alleen een sport met een rijk verleden, maar ook een sport in volle ontwikkeling, internationaal maar zeker ook hier in Belgie. Het is een van de weinige sporten waar de hele familie (vaders, moeders, zonen en dochters) terecht kan bij 1 club voor een teamsport in de gezonde buitenlucht. Het is dan ook een sport waar een gezonde sportieve mentaliteit heerst, geen doping perikelen, geen omkoopschandalen, geen supportersgeweld, maar wel recreatieve en topsport prestaties voor jong en oud.
De nationale herenploeg nam afgelopen zomer deel aan de Olympische Spelen en het was alweer 32 jaar geleden dat een ploegsport ons land op de Spelen mocht vertegenwoordigen. De (zeer realistische) ambities van het BOIC en onze sport zijn om in London 2012 niet alleen met de heren, maar ook met de nationale damesploeg deel te nemen. Onze nationale herenploeg behoort tot de top 10 wereldwijd en de top 5 in Europa.

De nationale competities bieden veel spektakel en spanning ieder jaar van de jongste jeugd tot de top. De Vlaamse clubs zijn bij de sterkste groeiers en diverse clubs tellen al rond de 1000 (!) actieve leden per club. Welke andere sport kan dergelijke adelbrieven voorleggen?

Kortom een sport die zeker wat meer aandacht verdient in de kolommen van uw krant. Wij vragen u concreet om meer aandacht, kwantitatief en kwalitatief, aan onze sport te willen besteden. De hockeygemeenschap zal uw krant niet kopen voor die paar kolommen met nietszeggende resultaten en uitslagen maar wekelijks een interview, een goed verslag en wat beelden erbij zullen de hockeyers er wel toe aanzetten zich te abonneren of uw krant regelmatiger aan te kopen. Deze brief aan u is een initiatief van enkele gewone hockeyers uit Vlaanderen in de hoop dat u gehoor wil geven aan onze oproep.

Met sportieve groet,
de hockeyers

Commentaires